Ορόσημα ανάπτυξης των παιδιών

Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για σας η ανάπτυξη του παιδιού. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε αυτό τον χώρο με στόχο να σας βοηθήσει να διερευνήσετε το πώς μαθαίνουν τα παιδιά. Ανακαλύψτε τα προϊόντα της Vtech και μάθετε πως μπορούν για να βοηθήσουν το μικρό σας να αναπτύξει νέες δεξιότητες. Κάθε παιδί μεγαλώνει με διαφορετικούς ρυθμούς είτε ψυχικά, είτε συναισθηματικά, είτε σωματικά. Οι γονείς είναι φυσικά περίεργοι σχετικά με το πώς θα καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το παιδί τους. Τα παρακάτω ορόσημα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως οδηγό, για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την ανάπτυξη του παιδιού σας, και να καθορίσετε ποια από τα παιχνίδια μας είναι το πλέον κατάλληλο για το παιδί σας ανάλογα με το ηλικιακό και αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Γλώσσα και Γνωστική Ανάπτυξη

H αποστήθιση της γλώσσας είναι το κλειδί για την γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Τα παιδιά χρησιμοποιούν λέξεις για να εκφραστούν, με στόχο για να μάθουν για τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω τους. Έρευνα έχει αποδείξει ότι από πολύ νωρίς, η αμφίδρομη συζήτηση των ενηλίκων με τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι ζωτικής σημασίας για την ομιλίας τους και αργότερα για ανάπτυξη της ανάγνωσης. Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν τις έννοιες μέσα από σημαντικές μη-λεκτικές μορφές παιχνιδιού, όπως με παιχνίδια τα οποία προάγουν κατασκευαστικές ικανότητες π.χ. τουβλάκια στοίβαξης και τη διαλογής. Έτσι ο συνδυασμός των λεκτικών και μη-λεκτικών παιχνιδιών αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για τη συνολική ανάπτυξη των παιδιών.

Κοινωνική & Συναισθηματική Ανάπτυξη

Οι σχέσεις είναι το επίκεντρο όλης της ανθρώπινης μάθησης. Τα μωρά αρχικά για να μάθουν τον κόσμο γύρο τους, έχουν ως πρότυπο τους γονείς τους. Για να το επιτύχουν αυτό κοιτάζουν τι εκφράσεις στα πρόσωπα των γονιών τους, στην προσπάθειά τους να αντιληφθούν τα συναισθήματα τους. Τα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία, είναι πλήρως εξαρτημένα από τους ενήλικες, στην προσπάθειά τους να μάθουν τη γλώσσα και τους κανόνες της κοινωνικής εμπλοκής. Η παρατήρηση των γονιών τους είναι ένα εξίσου σημαντικό μέρος της κοινωνικής και συναισθηματικής τους ανάπτυξης. Είναι επίσης γεγονός, πως σαν είδος, είμαστε ιδιαίτερα κοινωνικό. Τα παιδιά μέσω της κοινωνικής και συναισθηματικής τους ανάπτυξης μαθαίνουν να διαβάζουν τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, να εκφράζουν τις επιθυμίες τους και να ελέγχουν τις ιδιοτελείς παρορμήσεις τους – εύκολα και γρήγορα κατακτώντας τον στόχο της μάθησης και φιλίας με τους άλλους.

Φυσική Κινητική Ανάπτυξη

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, και όπως κάθε γονέας γνωρίζει, το παιχνίδι τους είναι εξαιρετικά εξουθενωτικό. Είτε πρόκειται να μάθουν να μπουσουλάνε, είτε πρόκειται να μάθουν να τρέχουν, ή να χτίζουν έναν πύργο από τουβλάκια, τα μικρά παιδιά μέσα από το παιχνίδι και συνδυαστικά με την άσκηση αναπτύσσουν τις λεπτές κινητικές ικανότητες τους, ακονίζοντας τα σημεία εκείνα του εγκεφάλου τους που είναι υπεύθυνα για την ομαλή κίνηση. Τα περισσότερα παιδιά την έχουν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από την φυσική άσκηση και εξερεύνηση, συνδυασμός ο οποίος βοηθά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάπτυξη και του μυαλού αλλά του σώματός στους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Η δική σου ιστορία

Γράψε τη δική σου ιστορία χρησιμοποιώντας τις εικόνες και μετά χρωμάτισέ τες! Download PDF

Λαβύρινθος

O σκυλάκος ο Ερμής ξέχασε που άφησε το κόκαλό του. Μπορείς να τον βοηθήσεις; Download PDF

Η σημασία του παιχνιδιού για τα μωρά

Το παιχνίδι αποτελεί ένα ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξης κάθε παιδιού. Πότε όμως ξεκινά αυτό το στάδιο και πώς μπορούμε να το αναγνωρίσουμε; Το παιχνίδι στα

Παιδιά, παιχνίδι και τεχνολογία

Ποια είναι η σχέση μεταξύ της τεχνολογίας και της μάθησης σε συνδυασμό με το παιχνίδι; Οι ερευνητές διατείνονται ότι η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο μάθησης

Ο ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία.

Περισσότερα…